Hollandse bodem!
Blijf op de hoogte en volg Hermine en Fieneke
06 September 2012 | Verenigde Staten, Washington
ik ben weer thuis. Heel erg fijn om iedereen weer te zien!
Heb onderweg wel wat probleempjes ondervonden maar ben gelukkig heelhuids aangekomen..
De beloofde foto's komen morgen, aangezien mijn bagage niet aangekomen was op Schiphol.. Morgen zet ik alles op mijn laptopje en zal ik het allemaal op mijn blog zetten inclusief mijn verhalen van mijn geweldige belevenissen in New York.
Ik heb echt genoten van New York, zoveel indrukken en ervaringen rijker geworden, genoten van Nadia en alle gezelligheid.
Morgen zal ik even per dag een reisverslag maken van New York, zodat jullie dat kunnen lezen inclusief foto's!
Ik kan jullie wel alvast mijn terug reis vertellen:
Maandagochtend was ik al vroeg wakker, na ons laatste ontbijtje bij de Dunkin Donuts zijn we in de auto gestapt op weg naar Newark Airport (net buiten New York in New Jersey). Redelijk rustig op de weg en het was niet meer zo warm, dus dat was ook wel fijn.. Keurig op tijd arriveerden wij op het vliegveld, na ontvangst van mijn boarding pass, mijn bagage ingecheckt. We waren erg vroeg (11.30 uur en mijn vliegtuig naar Washington vertrok om 14.30 uur) dus hebben we met z'n drieen (Nadia, Roberto en ik) nog even koffie gedronken, een uurtje later afscheid genomen en door de douane gegaan. Netjes op tijd arriveerde ik bij de Gate en heb ik nog even een broodje gegeten.. Tegen de tijd dat wij eigenlijk moesten boarden stond mijn vlucht niet meer op het scherm, even gewacht en daar kwam het probleem, hij had vertraging, een uur! Dat was niet zo best want dat betekende dat ik mijn volgende vlucht van Washington naar Amsterdam niet meer zou redden. Ik in de rij bij de balie, meneer mij overgeboekt op een vlucht naar Chicago en het enige wat die meneer zei was: Run, run! Ja waarheen dan? Ja naar de andere kant van het vliegveld: Help!
Mijn vlucht zou binnen tien minuten vertrekken, gelukkig was ik met nog twee Nederlandse dames in precies dezelfde situatie, dus met z'n drieen naar de andere Gate gerend en halverwege kom ik er plotseling achter dat niet mijn naam op het nieuwe ticket staat, maar die van Fien!
Ik heb het aan iedereen duidelijk geprobeerd te maken maar het enige wat ik mocht doen was mijn mond houden en gaan zitten, en snel een beetje!
De vlucht naar Chicago duurde zo'n twee uur en het enige wat ik gehad heb is turbulentie, dus ik met mijn vliegangst kon mijn lol niet op. Wat was ik dan ook blij dat ik heelhuids weer op de grond stond.
Vervolgens ben ik met mijn vliegticket naar de Service Balie geweest en gelukkig waren ze erg aardig, het duurde alleen erg lang voordat ze mijn goede naam op het ticket konden zetten, en wat er ook nog wel bij kon: Ze hadden geen idee waar mijn bagage was. Maar dat kwam allemaal goed verzekerden ze mij.
Na een kopje thee konden we boarden voor de vlucht naar Amsterdam, jeetje wat een groot vliegtuig. Naast mij zat een Amerikaanse piloot die mij gerust stelde dat ik niks zou voelen van de vlucht, en dat we voordat we het wisten weer aan de grond stonden.. Hij bood mij nog een slaappil aan, maar die heb ik maar niet aangenomen, haha, van mama en papa geleerd he;)
Wat had ik een spijt dat ik hem niet aangenomen had, want binnen no time riep de piloot om dat we slecht weer op komst hadden. Ik heb anderhalf uur lang met mijn billen bij elkaar geknepen en mijn ogen dicht op mijn stoeltje zitten trillen, ik vond het afschuwelijk.. De piloot werd af en toe wakker en die moest erg om mij lachen: "Haha, I'm sorry, this must be your worst flight ever" Ik: "Yep, that's for sure, thank you!"
Slapen kon ik niet, maar gelukkig kwam Nederland steeds dichter bij op de kaart, boven Engeland kregen we nog even een ontbijtje, en eenmaal aangekomen boven Nederland mochten we niet landen: We waren een uur te vroeg.. Dus geweldig: Cirkelen boven de Noordzee!
Jongens wat was ik blij toen dat vliegtuig aan de grond stond, ik kon mijn geluk niet op!!
Door de paspoort controle richting bagage band, daar zaten de twee Nederlandse dames weer, samen hebben we gewacht op onze bagage, die helaas niet op de band verscheen! Na geinformeerd te hebben, bleek onze bagage in Frankfurt te staan, tja dat is lastig als je zelf in Amsterdam staat.. Helaas, niets aan te doen: Na gegevens uitgewisseld te hebben, verzekerde meneer mij ervan dat mijn bagage de volgende dag naar huis gestuurd zou worden. Prima, ik was al lang blij dat ik weer in het oude vertrouwde Holland was.
Door de Arrivals: Geen mama en Fien te zien, maar toen ging er een belletje rinkelen, ik stond bij de verkeerde aankomsthal vanwege de service balie voor de bagage. Een aankomsthal naar rechts zag ik ze staan, met hun rug naar mij toe, wachtend tot ik door één van de deuren zou komen. Wat waren ze blij toen ik ze van achteren verraste en een dikke knuffel gaf! Heel erg fijn ze weer te zien:)
Ik voelde me redelijk goed en heb zelf nog een eindje naar huis gereden, eenmaal thuis heerlijk onder de douche geweest en even lekker op de bank gelegen..
Papa kwam thuis aan het einde van de middag, en wat vond ik het fijn te horen dat hij blij was dat ik weer thuis was!
Amerika was geweldig en ik heb er van genoten, maar: Er gaat niets boven ons mooie Holland (ook al is het af en toe hondenweer)!!
Morgen de andere verslagen en leuke foto's.
Liefs Hermine.